...mihin on aurinko kadonnut.

Koulunkaynnista jotain lyhyesti.

Koulupaivat:

Lunes(Maanantai)

9-9.50 Itelligence( joku psykologian kurssi englanniksi): melko lailla ajantappokurssi, opetaja on uskomaton kontrollifriikki ja lukenut aivan liikaa omaa alaansa. Kavisi valilla ulkona ja tapaamassa ihmisia:D Paaosa oppilaista on teinityttosia ikajakaumalla 16-18(veikkaisin) eli tunnit ovat melkoista kihertamista ja hihitysta. Joukossa on myos muutama todellinen kovis, jotka huutelevat opettajalle jenkkisarjoista oppimiaan tyylittomia kommentteja. Nooh, ovat varmaan vain siina iassa, etta on ongelmia auktoriteettien kanssa.

10-10.50 Espanja for dummies(lue Topies): Tama kurssi toivotti minut takaisin ala-asteen englannin tunneille. Tunneilla on lievasti sanottuna tollo olo kun ei tajua tuon taivaallista opettajan esittamista kysymyksista. Ihan mielenkiintoinen kielen alkeiskurssi kun opettaja ei puhu juuri sanakaan englantia, saatikka sitten suomea tai tonttujen kielta(riikinruotsin ja saamen sekoitusta syvilla kurkkuaanilla). Muutamia yksittaisia sanoja on tarttunut mukaan ja osaan jopa tervehtia muita kanssaelajia. Ja jos joku kysyy minulta miten menee niin saa aina saman vastauksen; Muy bien!...eli ei mene koskaan huonosti kun ei oikein viela taitu itkuvirret ihan niinkuin aidinkielella. Eli seuraava tavoite opetella ruikuttamaan ja valittamaan espanjaksi.

11-11.50 Suullista espanjaa tolloille: Muuten sama kuin ylempi kurssi, mutta munaan itseni kirjallisen puolen lisaksi myos suullisesti.

Tunnin tauko (sisaltaen mm. syomista ja narastysta)

13.00-13.50 Futbol Soccer: futista, jalkapalloa, jalista, jalakkipalloa. Huippua! Ja tosiaankin kuuluu oikeasti lukujarjestykseen.

Martes(Tiistai):

8.30-9.45 History of Mexican Society(in spanish): Paljon hyodyllisempi kurssi kielen oppimisen kannalta kuin itse kielioppijutut; kiinnostavaa asiaa, hupsu opettaja ja avuliaita luokkakavereita. Mii laiki veri mats. Tama kurssi sai, jopa vahan miettimaan josko sita yrittaisi joskus tulevaisuudessa vaikka opiskella historiaa - vaikka avoimessa aluksi...tai en sitten tieda voiko avoimia opintoja opiskella suljetulla osastolla...:D

11.30 -12.45 Futbol Rapido: Eli suomeksi taman voisi kaantaa vaikka kaukalojalkapalloksi. Sahakka ja nopetempoinen peli, joka vaatii erityisesti liikkuvutta, rajahtavyytta nopeita hoksottimia eli kehittymisen kannalta hyvaksi minulle. Pelia pelataan aivan jaakiekkokaukalon kokoisessa kaukalossa, jonka takaseinat ovat kaksi kertaa kiekkokaukalon seinia korkeammat. Pituus on aikalailla sama kuin kiekkokaukalossa ja alustana on jonkinlainen kumin, hiekan ja sementin sekoitus; aika kova alusta ja polttaa jalat jos kaatuu/liukuu. Pallo on normaali jalkapallo, maalit hieman pienemmat kuin futiksen pikkukentalla ja kenkina menee sisapelikengat, futsalkengat tai rapidokengat. Itse ostin taha lajiin futsalkengat.

Ja systeemi on se, etta joka toinen paiva on aina maanantai ja joka toinen tiistai, ja tata mennaan koko kevat. Eli ei tama ainakaan liian rankkaa ole:D