...vaan valissa tanssitaan myos ruusuilla.

Semmosta, just tulin lefasta. Taalla koululla naytetaan ilmeisesti kerran kuussa leffa. Tanaan oli vuorossa Blood Diamond - Diamante de sangre. Ei oikein napannut; taynna kliseita ja muutenkin aivan ylipitka - juonen olisi saanut angettya puolet lyhempaan aikaan. Kaipa yleiso sitten tykkaa kun saa tuijotella sita DiCaprion naamaa kolmatta tuntia. Oli leffassa toki asiaakin, vakaavakin sellaista, mutta niin jenkkityyliin tehtya, ettei voinut valttya ajatukselta " Tama on niin nahty...ja miljoonaan kertaan".

Muutenkin ollut tyypillinen maanantai. Esim. espanjan tunti oli taas kerran syvalta Tervanevan suonsilmasta, ettei edes Myllyla paase niin syvalle. Ensimmainen tunti kirjoiteltiin ruokaohjeita espanjaksi ja toisella tunnilla leikittiin tarjoilijoita ja asiakkaita. Noh, periaatteessa toinen tunti oli aivan hauska silla "sain" olla ensimmainen tarjoilija ja poljailla urakalla:D Australialaiselle en suostunut myymaan mitaan, 18-vuotiaalle quebecilaiselle ei myyty olutta vaan tarjolla oli ainoastaan maitoa. Minna sentaan taisi saada hyvaa palvelua ja viela ihan kohtuuhintaan:D  Asiakkaana ollessani en ottanut mitaan, syy: pizzaan ei saanut poronlihaa...Mika ihmeen meksikaaniravintola se sellainen on missa ei saa poronlihaa? On se menny kummaksi tama maailma. Nooh, tosipuheessa oli pakko tehda jotain vahan eritavalla, ettei olisi psyyke vallan levinnyt heti aamusta.

Futistunnin tilalla oli jostain syysta pellekoulu. Hypittiin kumirinkat jaloissa neljan hengen ryhmissa ja varastettiin toisilta tennispalloja lopuksi viela mustaa miesta. Ai kun oli kivaa. Onneksi salilla sai sentaan olla rauhassa eika mikaan Hermanni Hiiri tullut halailemaan niinkuin viime perjantaina. Taalla koululla on valissa joitain hyvin mystisia tapahtumia ja niihin oleellisena osana kuullu elainasuissa hilluvat opiskelijat. Niinpa viime perjantaina sudeksi pukeutunut tyyppi tuli halailemaan punttisalilla...nosta siina sitten 400kg penkista tuollaisen kokemuksen jalkeen.

Eilen oli aivan huippupaiva Meksiko- Paraguay futismaaottelun merkeissa. Stadion oli loppuunmyyty ja tunnelma aikalailla kohillaan:DOttelu pelattiin Tigresien kotistadionilla Estadio Universitariolla, mutta paikalliset kayttavat siita nimea El Vulcan (tjsp) eli tulivuori. Itse peli ei ollut mitenkaan maaginen, mutta yleiso teki pelista kylla hienon kokemuksen. Varsinkin Paraguayn maalivahti Villar muistaa pelin hyvin viela pitkaan silla jokaikinen kerta kun han lahti antamaan maalipotkua yleiso aloitti valtavan huudon "EEEEEEEEEEEEEEE" ja juuri kun han osui pallon 45 000 ihmista huusi "PUTOOOOOOOOO!. Puto:han tarkotta miespuolista henkiloa, joka kay tasavirtaa...tiedatte kylla. Siis kay vuonoilla ja pitaa hedelmakakuista. Jounilla on videotakin tapahtumasta ja varmaan patkia on nahtavana viela taman viikon aikana Jounin blogissa.

Peli ratkesi vasta aika lopussa Meksikon ottaessa kentalle vanhan ketun Jarden Borgettin. Mies tuli suoraan kulmatilanteeseen kentalle ja puski heti maalin ja vain pari minuuttia tasta tokkaisi maaliviivalta toisen maalin. Paraguayn ja Bayern Munchenin Roque Santa Cruz kavensi viela Paraguaylle hetki ennenkuin erotuomari vihelsi pelin paattyneeksi. Paraguay muuten harjoitteli perjantaina samalla kentalla milla mekin valissa harjoitellaan taalla UDEM:illa. Aika lahelta paastiin katsomaan aika kovan luokan pelimiehia. Tunnetuin paraguaylaisista oli varmaanin tuo jo mainittu Santa Cruz, muita kovia pelimiehia oli mm. American Salvador Cabañas (iso stara taalla, varsinkin Mexico Cityssa), PSV Eindhovenin Carlos Salcido, Olympiakosin Nery Castillo, Boca Juniorsin maalivahti Villar...Valitettavasti odottamani Nelson Cuevas oli loukkaantuneena eika nain ollen ollut mukana. Cuevas on juuri se tyyppi, jolla on karmea vasuri ja mies on uskomattoman hyva laukomaan suoraan juoksusta. No ei nahty Nelsonia ei.

Ylivoimasesti suurimmat suosionosoitukset Meksikon joukkueesta kerari itseoikeutetusti Barcelonan Rafael Marquez, mutta ei nayttanyt yleiso unohtaneen maajoukkeensa valmentaajansakaan, legendaarista Hugo Sanchezia.

Yhden tutun lempinimi on muuten "Pato" eli ankka. Minusta se on hulvatonta.

Suomen elamaa tulee seurattua aika tiivisti netin kautta. SM-liigassa alkavat ratkaisut lahestya, olisi tosi kiva nahda valierasarja Karpat -Blues...on varmaan kivasti jannitteita siina sarjassa. NHL:ssakin alkaa kohta pleijarit....onneksi kanadalainen Ottawa-fani Chris kutsui meikat katsomaan play-offseja luokseen sitten aikanaan kun ne alkavat. Voi olla kylla liian suuri houkutus olla menematta.

Lammintakin nayttaa siella kotomaassa olevan, mutta elkaa nyt innostuko liikaa, taalla kuitenkin paukkuu kolmetkympit harva se paiva:D No ei vaiskaan, nauttikaa nyt hienoista kevatkeleista. Ja Mietaa paasi eduskuntaan...nehan saavat kohta koripallojoukkueen sinne Vanhanen, Heinaluoma, Mieto...ja Lipponen valmentamaan...vahanana uppopallomiehena Paavo varmaan tietaa jotain pallon upottamisesta koriinkin.

Joo, nyt menee niin joutavanpaivaiseksi sanailuksi, etta on parempi lopettaa. Lauserakennekin on tassa nyt aivan mita sattuu, mita on toisaaltakin ennenkin sattunut eli tapahtunut eli kaynyt.

Kiitos Hei!

PS. Valtte, lahelta ylos niinku Jari aina sanoo?