Siinapa Semana Santa eli Spring Break eli hiihtoloma pahkinankuoressa.

Elokuvissa tuli kaytya viikon sisaan viisi kertaa, taitaa olla oma henkilokohtainen ennatys...edellinen oli varmaankin yksi. The Shooter oli ihan kiva snaipperileffa, Disneyn uusin La familia de futuro (Perhe tulevaisuudesta tjsp.) oli myoskin ihan hauska, varsinkin paapahis oli verraton ilmestys. Wild Hogs oli ehka viikon paras leffa, mm. Tim Allen ja John Travolta poljailevat tassa uratuneiden aijien moottoripyoraleffassa - suosittelen kaikille! Ja tottakai viikon parhaan leffan jalkeen katsotaan viikon huonoin eli Mr Beans Vacation, voi siisus, etta oli aika kehno tekele...kyllahan naamanvaantely ja hassu aantely on aikansa hauskaa, mutta ei sita puoltatoistatuntia jaksaa katsoa. Eilen sunnuntaina lopetettiin elokuvaviikot sitten uskonnollista aihetta sivuavaan The Reaping- patkaan...kannattaa katsoa myos, ihan viihdyttava tekele.

Ja ensi viikolla arvostelussa mm. Tuntematon Sotilas 2 - Vladimir Strikes Back, Rocky 7 - Rocky VS Predator ja Arnold Schwarzeneggerin uusin "Little Tortilla Boy".

Viikko sitten maanantaina kaytiin patikoimassa Markuksen kanssa vahan yli 20km laheisessa Chipinquen luonnonpuistossa. Melkeen kuusi tuntia meni, jalat oli illalla aika tukossa, mutta mieli virkea kun sai haistella puhdasta ilmaa paivan. Kyltit puistossa varoitteleivat karhuista, puumista ja villisioista, mutta en kylla oravia vaarallisempia otuksia nahnyt. Huhut kertovat kylla, etta Jouni olisi nahnyt puistossa tarantellan ja karmeksen. Musta orava on kylla vekkuli olento - semmonen pohjaanpalanut versio suomalaisesta serkustaan...ja pulleampi. No ei siina, kyllahan nama paikalliset pahkinat on paljon isompia kuin suomalaiset mannynkavyt.

Lomaviikon keskiviikkona sitten nahtiinkin jo vahan isompaa elukkaa kun suunnistimme laheiseen Santiagon kylaan(?), jossa sijaitsee Bioparque Estrella elain/vesipuisto. Safariajelu oli kylla mieleenpainuva kokemus norsuineen, kameleineen ja kirahveineen, mutta valittettavan lyhyt, vain noin 20min. Ihmiset jos naette kylilla strutsin niin alkaa menko silittamaan ovat muuten kohtuu mielenvikaisia siipiveikkoja. Nyt kun nain parinkymmenen sentin paasta milla vauhdilla strutsi nokkii esim. ruokaa niin alkoi kylla vahan hirvittamaan. Kylla se nokan ruttaa ihmiselta aika keveasti jos kohilleen sattuu:D Ihmeellista kun ihmiset pelkaavat tiikereita, leijonia ja sun muita kotikissoja kun strutsejakin on vapaana liikenteessa. Aivan vastuuttomia elukoita ovat ja pirun isoja. Norsut olivat hajonneet elamaansa aitojen ymparoiman ja nayttivat vain odottavan viikatemiesta. Virtahevot olivat kans aika lamaantuneella paalla ja murjottivat vain omassa aitauksessaan. Pikkuhipot olivat muuten ihan samannakoisia kuin Osuuspankin saastopossut joskus aikanaan - ei puuttunut kuin kolikoille tarkoitettu halkio selasta.

Paivan parasta antia olivat ehka kuitenkin valloittavat pesukarhut - hulvattomia pikku veijareita. Yksi pesukarhuista liikkui aivan kuin Ake Blomqvistin opettamana. "Kaikki pesukarhut mukaan omaan discoon". Hulvattomia veikkoja, kertakaikkiaan.

Loppuloma sujuikin sitten ihan vaan aikaa tappaen ja kuten jo mainittu - elokuvissa kayden.

Ylihuomenna suuntamme sitten vahan yli viikoksi Jukatanin niemimaalle ja tarkemiin ottaen Tulumiin. Luvassa makaamista rannalla, jota kuvaillaan poikkeuksetta paratiisimaiseksi, lenkkeilya , tutustumista mayaraunioihin ja tietenkin syomista.

Blogissa on varmaankin siihen asti aika hiljaista, joten seuraavat merkinnat varmaankin sijoittuvat jonnekin ensi viikon loppupuolelle.

PS: Photobucketissa kuvia Chipinquesta.