Maanantai 16.4

Maanantaiaamuna heratys oli ennen sianpieraisua 04.30, silla suunnitelmissa oli ottaa ensimmainen mahdollinen bussi Cancuniin ja jatkaa suoraan sielta Chicen Itzaan. Cancuniin asti suunnitelmat menivat juuri kuten oli suunniteltu, mutta linkkuasemalla Cancunissa myytiin eioota ja muutenkin porukka oli aika tohjona heratyksesta, joten Chichen Itzan sijasta suunnistimme jalleen rannalle. Kohteena talla kertaa Isla Mujeres noin kahdenkymmenen minuutin lossimatkan paasta Cancunista. Islalla asetuimme aivan loistavaksi osoittautuneeseen Pocna hostelliin. Kiitokset tasta hostellivalinnasta Jounille, joka niita varauksia summassa veteli:D Paikka taisi olla israelilaisten omistuksessa, silla sen verran paljon heita oli tyontekijoiden joukossa. Pocna ottaa asukkeikseen ainostaan nuoria henkiloita, joten hostellin ilmapiiri on aivan ainutlaatuinen. Ja alyttoman suuri plussa viela siita, etta paikka oli verraten todella halpa ja viela suuremmat aplodit halvasta ja maittavasta ruoasta. Iltaisin Pocnassa avattiin Beach Bar, pienehko baari ulkona palmujen seassa ja hiekalla. Ja ei varmaan tarvi mainita, etta rannat Isla de Mujeresilla olivat taas kerran aivan huikeat. Aamusta vuokrattiin myos polkupyorat ja ajeltiin saaren ympari. Ihan kiva oli pyorailla rantojen lomassa ja muistella Ounasrinteelle vievaa maailman pisinta suoraa :D Tosin loppuvaiheesta vastatuuli oli jo aika jarisyttava ja leppoisa polkeminen muuttui oikein kunnon survomiseksi ja reidet huusivat hoosiannas kuorossa.

Tiistai 17.4

Tiistai oli ensimmainen lomapaiva jolloin sai nukkua eka kerran pitkaan. Itselleni extraunet tulivat ainakin hyvaan valiin silla seuraava vaihtoehto olisi ollut laittaa tulitikut luominen valiin. Tiistai pyhitettiin aivan kokonaan rannalle lorvimiseen. Rannalle mukaan lahti myos ruotsalainen Bjorn johon olimme tutustuneet edellisena iltana rantabaarissa. Oikein leppoisa kaveri. Pocnassa majaili myos joukko britteja ja ausseja. Taisi olla pojilla kunnon irroitteluloma silla sen verran kaameaa alamoloa pitivat koko sen kahden paivan ajan mita Pocnassa majailtiin. Britit tuntuvat oikeasti olevan niin tolloja milta Valioliiga nayttaa. Taysin sivistymatonta kaytosta ja lapsellista moykkaamista ja huutamista. Toki lomalla saa ja pitaa rentoutua, mutta kuitenki joku tolkku varmaan kannattaa sailyttaa. Nooh, eipa tuo itsea pahemminen jaksanut masentaa loistavan loman lomassa, mutta aika huonon kuvan britit itsestaan antoivat.

Keskiviikko 18.4

Aamulla piti sitten jattaa jaahyvaiset Islalle ja suunnata jenkkien omaan turistirysaan Cancuniin. Cancun on tunnettu siita , etta varsinkin jenkit matkaavat sinne "Spring Breakin" eli kevatlomansa aikana. Cancunissa sijaitsee mm. maailmankuulu Coco Bongo-baari, josta esimerkiksi MTV tekee suoria lahetyksia Spring Breakin aikana. Cancunissa jakauduimme kahtia ja M&J suuntasivat rannalle ja mina ja Markus otimme bussin La Islalle. La Isla on kohtuu suuri ostoskeskus saarella Cancunin Hotel Zonen liepeilla. La Islalla viimeistaan huomasi, etta Cancun on todella kallis paikka. Toki sieltakin piti jotain ostaa ja nyt ei uskalla katsoa tilia:D Paiva hurahtui aika akkia ostarilla ja illalla ei kiinnostanut muu kuin nukkuminen. Me gusta dormir.

Torstai 19.4

Minna ja Jouni havisivat Torstaiaamuna neljan aikaan Chichen Itzan Maya-raunioille ja mina kaansin kylkea. Viikon reissaamisen jalkeen ei enaa innostanut istua bussiin yhteensa kahdekaksi tunniksi ja kun viela illalla piti hypata Monterreyn koneeseen niin paatin skipata reissun. Vedetiin sitten Markuksen kanssa assa hihasta ja painuttiin rannalle lorvimaan. Loistava lopetus loistavalla lomalle. Illalla lentoasemalla homma meni jo melko koomiseksi vasymyksesta johtuen. 

 

Kokemuksena loma rentouttava ja suuri kokemus. Tassa parahaillani lasken rahoja josko viela olisi valuuttaa yhdelle Isla de Mujeresin reissulle. Vaikka kaikki paikat missa kavimme olivat loistavia niin Isla oli kuitenkin ehka se meikan suosikki. Jos viela Islalle lahden niin reissu ajoittuu varmaan ajalle viikkoa ennen Suomeen paluuta. Toki on taalta nyt jo tulossa vahan erinvarinen tyyppi kuin mika tammikuussa jatti Suomen taakseen.

Koulu alkoi taas tanaan pikku tauon jalkeen eika mitenkaan hyvissa merkeissa silla "education"-kurssin opettaja oli saanut sydankohtauksen ja hanelle oli tehty ohitusleikkaus. Alyttomaksi tilanteen teki se, etta kyseisen kurssin teiniprinsessat vahat valittivat opettajastaan vaan iloitisivat siita, etta meilla jaa nyt yksi koe valista. Idiootit, ei voi muuta sanoa.

PS. Lomakuvia photobucketissa. Ei laheskaan kaikki silla haluan nayttaa suurimman osan kuvista vasta kun tulen Suomeen.

Nyt ei muuta ku hasta luego!