...oeo...que calor que tengo yo que levanten las manos como yo...Etta lamminta on!

Kello on taalla vahan yli kymmenen aamulla ja lamminta on jo kivasti yli kolmenkymmenen. Futiskentalle ajattelin vaantya parin tunnin paasta, etta varmasti paistuu kunnolla - nyt siella on viela liian viileaa...Ja varmasti nokkelimmatpokkelimmat siella kotona huomasivat, etten ole tunnilla. En ole en, olen lintsaamassa :/ Oli jo aamulla semmoinen olo, ettei tanaan oikein taida kiinnostaa tuo espanjan opiskelu. Oli ponnistelujen takana, etta sain itseni raahattua educationin tunnille. Ja huolestuneimmatpuolestuneimmat siella varmaan jo miettii, etta onko minulla joku hatana. No ei ole ei, aina vaan ei jaksa kiinnostaa :D

Nyt tuli hauskuuttamaan itseani tanne internetin ihmeellisen ja mielta-avartavaan maailmaan. Suuntana taitaa olla Urheilulehti.fi ja P.Sihvosen pelikirjasekoilut ja lyhyet pelia edistavat syotot. Yhdessa asiassa joutuu kylla olemaan kyseisen "analyytikon" kanssa samaa mielta. Nimittain rakas naapurmaamme pelaa kylla hienoa jaakiekkoa. Svea-mamman pojilla on varsin nimeton joukkuea Moskovassa, mutta silti joukkuea pelaa todella fiksua, itsevarmaa ja ennenkaikkea (SUOMI HUOM!) kiireetonta jaakiekkoa.

Venajasta en halua sanoa mitaan. Toivon, etta tupeloivat viimeistaan finaalissa.

Suomen joukkueesta sen verran, etta tympaisee kun siella on vuodesta toiseen mukana tama on rimpula nimeltaan Tomi Kallio. Joo joo, teki maalin jenkkeja vastaan, tiedan. Aika kevyesti yliarvostettu kaveri. Toinen samaan syssyyn meneva koheltaja on tilipitappiketjun Parssinen. Ja keta muita joutoaijia siella on...hmm...Miettinen, Laamanen, Mantyla...Mita ihmeen saunakavereita se Erkka on sinne pakistoon taas valinnu? Eihan tuolta puutu ku Juti ja "ala lahre shinne".

Jutista tulikin mieleen MTV3:n edesmennyt Hockey Night ja dynamic-duo Saukkonen & Jutila. Aika monta vuotta nama veijarit laukoa idioottimaisia mukahauskoja mantrojaan parhaaseen katseluaikaan sunnuntai-iltapaivisin. Tai muistelkaapa naita: "Lahelta ylos niinkuin JARI aina sanoo", "Kimmo Eronen, vanhemmalla ialla SM-liigaan", "Maalivahdit on ollu tanaan tosi hyvia", "Siina liike loppui toisella joukkueella" ja kaikista pahimpana "Ylamummo". Sitten tuosta horinasta piti vaantaa viela sanakirja. Jumankekka mita touhua. Muutenkin mietitityttaa, etta onko valtaosa pelaajistakin aivan tolloja kun jankkaavat erataukohaastatteluissa samoja holmoyksia:"Meidan pitaa lisata liiketta", "Siina paasi liike loppumaan", "Kaveri oli tuoreemalla jalalla liikkeelle"...ja muita viisauksia. Oikestaan nuo kommentit kuvaa hyvin suomalaista perisyntia. Koko peli tunnutaan ajattelevan sen luistelun ja paattoman kohkaamisen ja ylipelaamisen kautta. Ei tarvi kaantaa pain kuin lahden yli lanteen ja seurata miten kiekkoa hallitsemalla ja vahan rauhallisemalla temmolla tehdaan tulosta - ja kohtuu heihkohkolla materiaalilla viela.

Arsyttavaa peesailla Sihvosta, mutta viela enemman arsyttaa tuo Suomen pelitapa. Pelikirjasta ei huvita paljon puhua silla jaakiekko on niin yksinkertainen laji, etta ei siihen mitaan kirjaa tarvitse. Jenkkifutis ja futisvalmentajat vois ottaa tuon pottuiluna, etta lajissa nimelta jaakiekko kaytetaan termia pelikirja.

Varmaan meni aika railakkaasti ohi osalle blogin lukijoista. Ens kerralla voin puhua sitten taas Meksikosta jotain.