Aika menee jarjetonta vauhtia. Paivat vain suhisee ohi ja viikonloppuja tulee viikonloppujen peraan. Ensi viikolla jossain vaiheessa vaihtoaikaa on jaljella enaa 3 kuukautta. Voi kuulostaa paljolta, mutta silla valtavalla vyorylla milla aika taalla kuluu - se ei ole paljon mitaan.

Kateen on jo jaanyt vallan hervottomia ja vaikuttavia kokemuksia, toki kadet ovat palaneetkin pari kertaa:D Oikestaan tuo auringon polttavuus on yksi niista asoista, joka jaa mieleen kun taalta joskus palaa. Aurinkorasvalle on aina kayttoa kun tuo loistelias veijari, paikalliskielella sol, kirmaa vuorten takaa tekemaan paahdettua skandinaavia.

Nyt alan jo hieman ymmartaa paikallisten rasvalettikulttuuri; pitkat ja tummat hiukset vahentavat UV-sateilyn maaraa ja nain vahentavat naama/niskaosaston palovammoja. Taallahan isolla osalla miehista on pitkat, mustat ja kiharat hiukset, jotka on ilmeisesti kasitelty saapasrasvalla. Itsella on siina maarin hyvin pullat uunissa, etta hiukset alkavat olemaan jo kohtuu pitkat ja paksut joten aurinko ei paase korventamaan ainakaan kuuppaa. Nokka, posket ja kasivarret on sen sijaan jo huolella poltettu pariin kertaan. Paitaa ei ilmeisti karsi kovin julkisesti ottaa pois silla meksikolaiset ovat hyvin haveliaita mita tulee heidan omaan kehoonsa. Eli pahoja katseita on todennakoisesti tiedossa jos paita unohtuisi paalta pois. Tosin minun kohdalla katsoja varmaankin jarkyttyisi enemman kuin osoittaisi paheksuntaa.

Haveliaita ovat. Suihkussakin osa porukasta kay bokserit jalassa. Ilmeisesti ottavat liian tosissaan vanhan "HUPS, saippua putosi kaakelille"-sketsin, mene ja tieda. Pistan Jounin testaamaan. Naisten puolellakin kuulemma jokaiselle on oma suljettava koppi, missa sitten vaihdetaan vaikkapa urheilukamppeet paalle. Voi naita. Paheksunnasta tulikin mieleen, etta yritettiin Jounin kanssa saada jenkkilainen vaihtari Jeff tekemaan pitch invasion koulun futisseuran, Troyanosien, pelin aikana. Jeff paheksui ankarasti ajatusta. Pitch invasion on siis tapahtuma, jossa kesken urheilutapahtuman huomionhakuinen ihminen loikkaa kentalle ja aiheuttaa hammennysta. Jeff oli juonessa mukana niin kauan kun kerroimme hanelle, etta kentanvaltaus suoritetaan perinteisen suomalaisen epapyhan riitin mukaan - alasti.  Jeff kylla mukamas naureskeli koko jutulle, mutta perinteisen huumorintajuttoman jenkin silmissa pystyi silti nakemaan Yhdysvaltojen vapaussodan, Pearl Harborin ja Operaatio Aavikkomyrskyn liekit. Suomalainen iskukaksikko liukeni takavasemmalle.

Naista kansalaisuuksista muutenkin...kera yleistyksien ja steretypioiden. Osa taalla tapaamistani jenkeista on oikeasti niin bushmaisia kuin suurvallan isahahmokin antaa ymmartaa. Elkeet jenkeilla ovat tottakai kuin suurvallaoista tulleella, mutta kun paakoppa tahtoo olemaan enemman sarjaa bambusaari Tahitilla. Taksikuskeilla on taalla ihan oma harrastuksensa; jenkkien koijjaus.

Ranskalaiset ovat taas erityisen sisaanpainlampiavia ja mollottavat paivat pitkalti keskenaan. Eras ranskalainen jantteri on varsin koominen tapaus, mies puhuu ainakin kolmea kielta (eng, fra, spa) ja kaikkia HYVIN vahavasti murtaen. Ymmallaan olo on lieva ilmaisu siina vaiheessa kun ajautuu keskusteluun taman tyypin kanssa ja ei kykene tunnistamaan mista kielesta on kyse. Taala onkin jo muodostunut ajatelma, jonka mukaan, kyseessa on ranskalainen, joka ei osaa puhua ranskaa.

Meksikolaiset nyt on meksikolaisia, aina myohassa ja joka paikasta. Muuten erityisen auttavainen ja iloinen kansa, ja pitavat musiikin kuuntelusta ISOLLA. Ei valia ajalla tai paikalla. Meksiko taitaa olla suojatyopaikkojen mekka. Esimerkiksi ruokakaupassa kaydessa laitetaan tavarat hihnalle ja maksetaan ne, mutta tiskin peralla onkin yleensa tyontekija (vanhus tai lapsi), joka laittaa tavaroita pussiin periaatteella max kolme asiaa yhteen pussiin. Siina voi sitten itse kukainenkin miettia, etta kuinka monta muovipussia tulee mukaan kun ostaa karryllisen ruokaa. "Mitas tassa pussissa on?..- Hmm...-Yksi mehupurkki...hmm...ei muuta...jaha..."

Subwayssa on myos hulvaton tyonjako. Subwayn on siis paikka josta saa tayttejya leipia. Kyseessa on  pelkka tiski ja ruoka-allas periaattella toimiva ketjuruokala. Ensin mennaan alotuspisteeseen, jossa kerrotaan mita halutaan, sen jalkeen ensimmainen tyontekija (olkoon vaikka leiva-hyllysta-ottaja) ottaa leivan ja halkaisee sen pistaa valiin pyydetyn liha/kana-jutskan. Ensimmaisen vaiheen jalkeen mukaan tulee salaatinlaittaja, joka yllattaen laittaa salaattia leivan valiin. Salaatinlaittaja myos kaarii leivan paperiin ja antaa sen eteenpain juomanantajalle/kassatatille. Joskus myymalassa on myos nakynyt tyontekija, joka pitaa vain puhelinta kadessaan, mutta ei soita mihinkaan - olisko kyseessa tyyppi, joka on vain lorvimassa tyopaikalla ja voi lyhyella varoitusajalla nayttaa silta, etta tyoskentelee(esim. pomon yllatysvierailun sattuessa). Koko tahan prosessiin menee aikaa noin 2min ja siis tahan kahden minuutin tohelointiin tarvitaan nakojaan 3-4 tyontekijaa:D Todellakin maassa maan tavalla.

Tassa nyt joitakin asioita mita tuli mieleen aivan yleisesti, olisi paljon muitatkin erikoisuuksia, mutta saastellaan nyt viela.

Taaltapa tanne.